Economic

Grupul Maxagro, în prezentare la Business Days

Grupul Maxagro, în prezentare la Business Days

Janco Zifceak, cofondator al grupului Maxagro, alături de manageri din cadrul companiei, s-au aflat la Business Days Timișoara, alături de reprezentanți ai unor companii de top ce s-au prezentat sub tema „Transferul de leadership între generații”.

La o distanță de 30 de ani de la apariția proprietății private, în România a început un amplu și tot mai prezent proces de tranfer trans-generațional.

„Avem aici trei familii, trei companii în care părinții și copiii se implică în business. Agricultură – prin grupul Maxagro, curierat rapid – prin Fan Curier, și instalații electrice și automatizări în industrie – prin Eltrex Timișoara sunt domeniile prezente și despre care vom afla detaliile transferului de leadership”, a spus Dan Berinde, moderator al discuțiilor, la deschiderea workshop-ului organizat la Timișoara în cea de-a doua zi a evenimentului de la Iulius Congres Hall.

Cu o vechime de 31 de ani, grupul Maxagro se ocupă de agricultură și s-a dezvoltat cu divizii de zootehnie, utilaje și, mai recent, drumuri.

Alexandra Zifceak, manager în cadrul grupului, se implică în toate activitățile acestuia, de peste cinci ani. „Mi-am dorit din toată inima să mă implic, sunt foarte implicată în afaceri pentru că noi suntem foarte familiști. În fiecare zi la prânz mâncăm împreună cu familia, în fiecare duminică mergem la biserică împreună toată familia și această pasiune s-a impregnat în toată familia. M-am integrat printre colegi treptat, dar a contat să fie și tata acolo. Și tot timpul am vrut să demonstrez că știu și că nu sunt acolo pentru că e el. Învățând tot timpul mai greșim, dar suntem ajutați să mergem înainte. Cred că secretul nostru este că ne susținem unii pe alții, tot timpul”, a mai spus Alexandra Zifceak.

Împreună în cadrul aceluiași eveniment s-au aflat și Daiana Zifceak și Andreea Zifceak, ambele manageri Maxagro care, alături de Ovidiu Toader, antrenor de antreprenori, au vorbit celor prezenți despre productivitatea și eficiența în agricultură.

Panelul a fost coordonat de prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara. De altfel, viziunea și intențiile de dezvoltare ale ambelor instituții prezente la Business Days – Maxagro și USV „Regele Mihai I” – se întâlnesc în domeniul agriculturii rurale, al cercetării și practicii, ceea ce a creat deja premisele unei apropiate colaborări inter-instituționale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*