Eveniment

Peste 600 de poliţişti de frontieră vor fi la datorie, zilnic, în perioada Rusaliilor

Peste 600 de poliţişti de frontieră vor fi la datorie, zilnic, în perioada Rusaliilor

Având în vedere că în acest sfârşit de săptămână se celebrează Rusaliile, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 600 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul inspectoratului, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens in care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control pana la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecarui punct de trecere, respectiv suplimentarea personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Pentru evitarea aglomerărilor, li se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet  a instituţieipolitiadefrontiera.ro.

În prezent, prin punctele de frontieră din zona de responsabilitate a ITPF Timișoara, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport marfă se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*