Politic

Ședința în care guvernul trebuia să adopte calendarul prezidențialelor nu va mai avea loc

Ședința în care guvernul trebuia să adopte calendarul prezidențialelor nu va mai avea loc

Ședinţa de guvern anunţată iniţial pentru ora 10.00 va fi reprogramată, a anunțat joi Executivul. Guvernul urma să adopte în şedinţă hotărârea cu calendarul alegerilor prezidenţiale, în septembrie, iar decizia de amânare vine după blocajul din Coaliţie pe această temă. Nicolae Ciucă a mers la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Marcel Ciolacu.

Discuţiile din coaliţie, în întâlnirea de miercuri, nu au dus la nicio decizie. PNL îşi doreşte păstrarea datei alegerilor prezidenţiale conform prevederilor constituţionale, în noiembrie şi decembrie. Motivul îl constituie faptul că ideea unei candidaturi în tandem preşedinte-premier, din partea celor două partide, a picat, astfel că nu se mai justifică devansarea acestui scrutin.  Liberalii mai spun că primul tur al alegerilor ar coincide cu începutul anului şcolar, pe 15 septembrie, ceea ce ar duce la blocarea şcolilor în care sunt secţii de votare mai multe zile la rând, perturbându-se astfel procesul educaţional.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/sedinta-in-care-guvernul-trebuia-sa-adopte-azi-calendarul-pentru-prezidentiale-nu-va-mai-avea-loc-dupa-blocajul-din-coalitie-2833105


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*