Sănătate

Conferința Anuală Națională a Colegiului Dieteticienilor din România: „Nutriția clinică și rolul dieteticianului în echipa multidisciplinară”

Conferința Anuală Națională a Colegiului Dieteticienilor din România: „Nutriția clinică și rolul dieteticianului în echipa multidisciplinară”

Pentru prima dată la Timișoara, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” – Colegiul Dieteticienilor din România anunță cea de-a doua ediție a Conferinței Anuale Naționale, organizată de Colegiul Teritorial al Dieteticienilor din județul Timiș.

Evenimentul se va desfășura în perioada 21-22 iunie 2024 la Timișoara, în incinta Iulius Congress Hall.

Astfel, reunește dieteticieni autorizați și studenți ai specializării „Nutriție și Dietetică” din cadrul Universităților de Medicină și Farmacie din țară, cât și medici de diverse specialități.
Tema conferinței „Nutriția clinică și rolul dieteticianului în echipa multidisciplinară”, reflectă importanța pe care Colegiul Dieteticienilor din România o atribuie formării și integrării
dieteticienilor în echipele de profesioniști în domeniul sănătății.

Participanții vor avea ocazia să asiste la 23 de prezentări de 30 minute, grupate pe categorii de
patologie în 6 sesiuni: diabet și boli metabolice, oncologie, nutriție enterală și parenterală, endocrinologie, pediatrie și gastroenterologie.
„Suntem încântați să organizăm conferința națională a CDR 2024 și să oferim profesioniștilor interesați oportunitatea de a-și dezvolta cunoștințele și de a se conecta cu alți specialiști și colegi,” a declarat Conf. Dr. Florina Ruța, Președintele Colegiului Dieteticienilor din România.

„Această conferință este esențială pentru consolidarea rolului dieteticienilor în echipele multidisciplinare și pentru promovarea activităților științifice desfășurate într-un domeniu atât de important cum este nutriția clinică.”
Printre vorbitorii de renume se numără:
– Prof. Dr. Bogdan Timar: Decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice;
– Prof. Dr. Sima Alexandra: Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice;
– Prof. Dr. Dana Stoian: Medic primar endocrinolog
– Conf. univ. dr. Ovidiu Bedreag: Medic primar Anestezie Terapie Intensivă;
– Conf. Dr. Florina Ruța: Președintele Colegiului Dieteticienilor din România, UMF Tg. Mureș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*