Social

CODRU inițiază programul de educație ecologică în școlile gimnaziale din județul Timiș

CODRU inițiază programul de educație ecologică în școlile gimnaziale din județul Timiș

CODRU Festival a inițiat un program de promovare a acțiunilor educative ecologice în școlile din județul Timiș. Este vorba despre formarea abilităților de plantare și creștere a copacilor prin ateliere desfășurate în câteva școli din județul Timiș. Sunt 4 școli participante: Școala Gimnazială Moșnița Veche, Școala Gimnazială din Giarmata Vii, Școala Gimnazială Giarmata, Școala Gimnazială Comuna Bucovăț.

Această inițiativă are drept scop promovarea grijii pentru natură și dezvoltarea abilităților practice de grădinărit în rândul copiilor.

Elevii au participat cu entuziasm, învățând numeroase aspecte legate de plantarea și îngrijirea naturii. „Suntem încântați de succesul acestui proiect și vom continua astfel de acțiuni și în alte școli din județ. Mulțumim directorilor și profesorilor școlilor participante pe această cale”, a declarat Victor Balaniuc, co-fondator CODRU Festival.

Organizatorii au subliniat importanța educației ecologice și a formării unei generații tinere responsabile față de mediu.

Acțiunea face parte din proiectul Oxigen Planting Festival, finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2024.

CODRU Festival s-a integrat consistent în moștenirea culturală lăsată de programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023. De asemenea, se evidențiază și prin impactul cultural și ecologic: asociația CODRU Festival a organizat, până acum, cinci sesiuni de plantare și a plantat, împreună cu participanții, în jur de 45 de mii de copaci în județul Timiș.

Festivalul, ce va avea loc și anul acesta în perioada 30 august – 1 septembrie, promovează și integrează cei patru piloni de bază în fiecare dintre inițiativele sale: Artă și Cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate. Astfel, CODRU Festival nu doar contribuie la îmbogățirea peisajului artistic și cultural, dar și la educarea și divertismentul publicului, având în același timp o abordare responsabilă față de mediu și comunitate. Această implicare subliniază angajamentul ferm al CODRU Festival față de promovarea unei dezvoltări durabile și armonioase în toate activitățile sale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*