Administrație

Tineret în acțiune: 15 proiecte cu și pentru tineret primesc finanțare de 1.000.000 lei

Tineret în acțiune: 15 proiecte cu și pentru tineret primesc finanțare de 1.000.000 lei

15 proiecte cu și pentru tineret primesc finanțare în valoare totală de 1.000.000 de lei din bugetul local al Primăriei Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte. Intervenții comunitare, acțiuni care susțin sănătatea mintală, activități educaționale, Street Delivery cu ateliere, concerte și proiecții de film sau hackathon sunt proiectele care vor infuza orașul cu energia tinerilor și ideile lor proaspete.

„Interesul crescut al tinerilor și organizațiilor de tineret, pentru programul de finanțare «Tineret în acțiune» demonstrează că există dorință din partea acestora să contribuie activ la viața comunității din care fac parte, iar scopul nostru este să îi sprijinim și să le putem pune la dispoziție resurse”, a declarat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Acest program de finanțare este destinat structurilor neguvernamentale de și pentru tineret, precum și asociațiilor sau fundațiilor care derulează activități adresate tinerilor și în a căror echipă de implementare a proiectului cel puțin două treimi dintre membri au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.

Sesiunea de finanțare urmărește promovarea voluntariatului, stimularea creativității și a inițiativelor tinerilor, dezvoltarea spiritului antreprenorial, precum și creșterea gradului de conștientizare privind teme sociale relevante pentru momentul actual.

Lista completă a proiectelor finanțate poate fi accesată aici: https://centruldeproiecte.ro/wp-content/uploads/2024/03/Tineret-in-actiune_Rezultate-finale-1206241600.pdf


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*