ELECTORAL

Până la ora 15, au fost semnalate 9 incidente în legătură cu procesul electoral în Timiș

Până la ora 15, au fost semnalate 9 incidente în legătură cu procesul electoral în Timiș

În Timiș, de la începerea procesului electoral, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Până la ora 15:00, au fost semnalate 9 incidente în legătură cu procesul electoral. Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 de lei și 2 avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 5 posibile infracțiuni.

Cele mai frecvente sesizări au vizat frauda la vot, vot multiplu, falsificarea documentelor și evidențelor electorale, fotografierea buletinului de vot în timpul exercitării dreptului de vot și continuarea propagandei electorale.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*