ELECTORAL

Incidente în județul Arad la unele secții de votare

Incidente în județul Arad la unele secții de votare

De la începutul procesului electoral, în județul Arad au fost semnalate 20 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 6 sunt în curs de verificare. Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare 1.200 de lei. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 3 posibile infracțiuni.

La o secție de vot din localitatea Fântânele, unui alegător i s-ar fi înmânat două buletine de vot, de același tip, pe care le-ar fi ștampilat, fără a le introduce în urnă.

La o secție de vot din localitatea Iratoşu, a fost întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot. O persoană ar fi votat fără a avea dreptul.

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei  13:00, pe o rețea de socializare a fost semnalat un incident electoral, într-o secție de votare din Bocsig.

În urma verificărilor, s-a stabilit că un bărbat de 37 de ani, din Răpsig, și-ar fi fotografiat, cu telefonul mobil personal, buletinul de vot cu alegerea unui candidat. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 600 de lei, pentru fotografierea buletinului de vot.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*