Politic

În Timiș sunt așteptați la urne, peste 630.000 de alegători

În Timiș sunt așteptați la urne, peste 630.000 de alegători

Partidele politice se pregătesc pentru momentul cel mai important: ziua votului.

Timișenii sunt chemați astăzi, la urne pentru a-și vota aleșii locali și viitori reprezentanți din Parlamentul European!

Votul are loc în aceleași secții pentru ambele scrutine. În Timiş sunt deschise 616 secţii, la care alegătorii îşi pot exprima dreptul constituţional.

Sunt așteptate la vot, 630.018 de persoane pe raza județului.

Secţiile s-au deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 22:00. Însă, persoanele care la ora 22:00 se află în interiorul secţiei, precum şi cele care stau la rând în afara clădirii, pot vota până  la ora 23:59.

Pentru a vota, cetățenii trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Alegătorii vor primi în secții, cinci buletine de vot – unul pentru europarlamentare și câte unul pentru: primar, consiliul local, cel județean și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Pentru ca votul sa fie valid, ștampila cu mențiunea „votat” trebuie pusă în interiorul chenarului candidatului sau a listei de candidați.

Persoanele care nu se pot deplasa fizic la secțiile de votare, mai pot solicita și astăzi urna mobilă pentru a participa la Alegerile Locale și Europarlamentare. De această facilitate pot beneficia persoanele cu drept de vot, netransportabile, care au o boală sau invaliditate, cele care sunt internate într-o unitate medicală, într-un cămin pentru persoane vârstnice sau alte instituții sociale publice sau private, precum și persoanele reținute, cele aflate în arest preventiv sau arest la domiciliu, dacă nu și-au pierdut drepturile electorale. Cererile pentru urna specială mobilă pot fi depuse atât online, cât și fizic, la birourile electorale ale secțiilor de votare de care aparțin alegătorii.

BEC recomandă ca depunerea cererilor să se facă mai devreme de ora 14.00, pentru ca biroul electoral al secției de votare să aibă timpul necesar pentru a asigura procesarea cererilor, deplasarea echipei care însoțește urna specială, votarea și returnarea la secția de votare a respectivei echipe anterior orei 22.00.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*