ELECTORAL

În localitatea Pischia, o persoană ar fi oferit sume de bani cetățenilor în vederea influențării votului

În localitatea Pischia, o persoană ar fi oferit sume de bani cetățenilor în vederea influențării votului

Până la ora 17:00, au mai fost semnalate încă 5 incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 3 posibile infracțiuni privitoare la coruperea alegătorilor și buletin de vot preștampilat și 2 sancțiuni contravenționale (1 avertisment și o amendă în cuantum de 1000 lei) pentru continuarea propagandei electorale în spațiul public și fotografierea buletinului de vot în timpul exercitării dreptului la vot.

În localitatea Pischia, o persoană ar fi oferit sume de bani cetățenilor în vederea influențării votului. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

În localitatea Iecea Mare, a avut loc o discuție pe rețelele de socializare între doua persoane în vederea oferirii unor sume de bani pentru acordarea voturilor unui anumit candidat. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

În total, au fost aplicate 6 sanctiuni contravenționale și întocmite 8 dosare penale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*