Administrație

Reabilitarea și dotarea Căminului Cultural din Remetea Mică | VIDEO

Reabilitarea și dotarea Căminului Cultural din Remetea Mică | VIDEO

Lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Remetea Mică sunt în toi. Datorită finanţării prin PNRR, Căminul Cultural va fi reabilitat, elementele componente ale acoperișului fiind înlocuite. Astfel Căminul Cultural se va transforma într-o atracţie atât pentru localnici, cât şi pentru cetăţenii comunităţilor învecinate.

Cultura trebuie protejată şi adăpostită într-un spaţiu propriu, care trebuie să fie disponibil indiferent de cât de puţini sunt locuitorii sau de cât de îndepărtată este regiunea.

Potrivit primarului comunei Mașloc, Ionel Lupu, se doreşte creşterea gradului de acces şi participare a cetăţenilor la viaţa culturală prin realizarea unor expoziţii permanente de artă populară, spectacole ce celebrează diverse momente importante pentru localnici, ţară sau localitate, serbări şi spectacole.

Obiectivul general al proiectului presupune creșterea calității vieții socio-culturale prin reabilitarea infrastructurii locale și ridicarea la standarde europene.“Căminul Cultural din Remetea Mică este în lucru deja. În exterior este izolat. După alegeri vor intra și în interior. Acum acolo avem secție de votare și vom opri interior, până când nu e gata, adică sâmbătă, duminică sau vineri, sâmbătă, duminică, n-o să se lucreze acolo, dar după alegeri o să intre în interior și se reabilitează complet, inclusiv panouri fotovoltaice cu pompe de căldură. Totul va fi modernizat la standarde europene”, a explicat edilul Ionel Lupu.

Un alt proiect important prevede lucrările de creștere a eficienței energetice – Sediu administrativ, în comuna Mașloc, județul Timiș.

Valoarea totală este de 1,500,697.95 lei, valoare finanțată 1,441,738.46 lei, cofinanțată 58,959.49 lei, prin progamul PNRR C10, I.3.

Prin acest proiect se urmărește reducerea cheltuielilor cu energia electrică pentru această instituție publică și aducerea clădirii la o performanță energetică superioară celei existente în prezent. “Avem totul stabilit deja, doar că după alegeri va începe reabilitarea sediului primăriei. Pe aceeași componentă, tot cu fonduri europene. La fel va fi modernizat cu panouri fotovoltaice, cu stație de încărcare pentru mașini electrice, cu pompe de căldură, cu tot ce la standardele actuale. Nu cum a fost în 1960, de când e clădirea. Nu le poți face pe toate. Pe rând, pentru că așa vin banii sau cum se termină proiectele. Mai avem multe proiecte, sunt în lucru trotuarele, 39 de km avem. Ele sunt aprobate, dar nu au încă finanțare. Probabil că în bugetul de anul viitor le vom cuprinde pe toate”, a mai precizat primarul comunei Mașloc, Ionel Lupu.

VIDEO aici:


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*