Administrație

Primăria Timișoara lansează licitația pentru reabilitarea Colegiului Național „Ana Aslan“

Primăria Timișoara lansează licitația pentru reabilitarea Colegiului Național „Ana Aslan“

Proiectul de reabilitare energetică a clădirii Colegiului Național „Ana Aslan“ intră în următoarea etapă. Primăria Municipiului Timișoara a lansat anunțul de participare pentru lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii și înlocuirea instalațiilor interioare. Costul final al lucrărilor de reabilitare a acoperișului și pentru refacerea integrală a instalațiilor termice, electrice și sanitare se ridică la aproape 8 milioane de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 iunie 2024, ora 15:00.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” constă în izolarea termică a clădirii, oferind astfel un confort termic sporit și condiții mai bune de învățare pentru aproape 450 de elevi. Prin acest proiect, se urmărește reducerea costurilor pentru încălzire și renovarea a 13 săli de clasă, 5 laboratoare, 3 cabinete școlare, a sălii de sport, bibliotecii, laboratorului medical și psihologic. Investiția cuprinde lucrări de izolare termică, înlocuirea tâmplăriei cu una termoizolantă și modernizarea instalațiilor electrice și termice, ceea ce va conduce la îmbunătățirea eficienței energetice cu 50% și reducerea emisiilor de CO2 cu 50%. Modernizarea clădirii începe cu consolidarea necesară, stabilită prin expertiza tehnică, dar va viza și iluminatul și climatizarea sălilor de clasă.

Primăria Municipiului Timișoara investește semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii de educație din oraș, pentru a oferi condiții moderne elevilor, cu confort termic atât iarna, cât și vara și pentru a reduce costurile de întreținere și utilități, plătite din bugetul local. Pe lângă acestea, clădirea actuală a Colegiului Național „Ana Aslan“ va avea parte și de o extindere necesară pentru crearea unei căi suplimentare de evacuare în caz de incendiu, iar demisolul va găzdui stația de pompe și un bazin de apă, speciale pentru urgențe în caz de incendiu.

Aceasta este prima clădire care va intra în procedura de licitație dintre cele pentru care administrația locală a obținut finanțare prin PNRR 2020-2026, Componenta C10: Fondul Local. Odată contractate lucrări, acestea au un termen de realizare de 12 luni.

Anunțul de participare poate fi accesat la următorul link: https://www.primariatm.ro/transparenta/achiziitii-publice/in-desfasurare/2024/SCN1147959


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*