Social

Conferința de lansare a proiectului „APE CURATE-VERDE, VIAȚA, VIITOR”

Conferința de lansare a proiectului „APE CURATE-VERDE, VIAȚA, VIITOR”

Conferința de lansare a proiectului “APE CURATE-VERDE, VIAȚA, VIITOR” a avut loc astăzi, 5 iunie, cu prilejul Zilei Mediului.

Proiectul își propune să implementeze o serie de activități de conștientizare a problemelor de mediu, precum și monitorizarea și evaluarea acestora, pentru a crește nivelul de educație al tinerei generații în vederea menținerii unui mediu curat și sănătos.

Proiectul este planificat să se desfășoare pe o perioadă de minim 3 ani, având ca punct de plecare bazinul superior al râului Bega. Aici vor avea loc activități educative pentru conștientizarea păstrării apelor curate în comunitățile riverane. Prin puterea exemplului, se speră să fie formate comunități unite și să se stabilească colaborări eficiente cu instituțiile responsabile de gestionarea mediului.

ADID Timiș își propune să desfășoare activități educative axate pe gestionarea corectă a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, promovarea interzicerii abandonului de deșeuri și acțiuni de ecologizare. Aceste activități vor fi adaptate în funcție de situația și factorii externi din mediu“, transmite Lorenzo Barabas,  director general ADID Timiș.

Partenerii proiectului sunt: ADID Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Aquatim, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Asociația Verde de Banat.

Prima activitate din cadrul proiectului va avea loc vineri și va consta în activități de ecologizare în comunele  Pietroasa, Tomești, Curtea și Margina, care se vor desfășura concomitent.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*