Administrație

Sistem de canalizare și stații de epurare în comuna Mașloc | VIDEO

Sistem de canalizare și stații de epurare în comuna Mașloc | VIDEO

Autoritățile locale din Mașloc demarează extinderea canalizării și a stației de epurare. Lucrările vor începe după desemnarea  câștigătorului licitației.

Investiția este în valoare totală de 19.000.000 lei, valoare finanțată 17.000.000.00 lei, valoare cofinanțată 866.287.96 lei.

Sistemul de canalizare a fost implementat prin intermediul programului Anghel Saligny.

Prin realizarea obiectivelor, respectiv înființarea sistemului de canalizare și epurare a apei uzate în comuna Mașloc se vor atinge obiectivele specifice menționate în cadrul prezentului studiu, respectiv prevenția în domeniul edilitar, educația edilitară, accesul populației la un sistem centralizat de canalizare menajeră, implementarea rapidă și corectă a programelor naționale de prevenție, îmbunătățirea stării de sănătate a populației, creșterea calității vieții și speranței de viață a populației.

La canalizare, ieri la ora 15 s-au deschis ofertele. Am avut 4 ofertanți, unul s-a retras. O să vedem în următoarele zile, comisia o să analizeze, să vedem cine va fi câștigatorul. La canalizare avem mai mulți bani. Avem 19 milioane de lei, din 33 pe care îi avem în total. Putem începe în toate trei satele. O să începem de la Remetea Mică pentru ca să echilibrăm puțin. Nu avem de așteptat, acolo doar să vină firma care câștigă și să înceapă lucrarea. Sunt fonduri europene, prin PNRR. Nu avem nimic local, nu am avea de unde să facem pe banii noștri canalizare. Nu există. Suntem o comună medie, dar pentru așa ceva banii nu ajung. La canalizare nu cred că vor fi probleme, dacă nu au fost contestații, va merge destul de repede. Este o lucrare multianuală, cred că în 2 ani, 2 ani jumate va fi gata. Depinde cum vin fondurile, depinde de bani”, a precizat Ionel Lupu, primarul comunei Mașloc.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*