Administrație

Se fac lucrări la zona de agrement cu parc din jurul bălții, în Jebel/VIDEO

Se fac lucrări la zona de agrement cu parc din jurul bălții, în Jebel/VIDEO

Se fac lucrări la zona de agrement cu parc din jurul bălții, în comuna Jebel. Până în prezent a fost curățată întreaga zonă, urmând ca până în toamnă să se înceapă efectiv șantierul.

La finalul proiectului, vor fi amplasate bănci, va fi iluminat, piste de biciclete, loc de joacă pentru copii și o zonă de agrement pentru grătar, ca oamenii să vină la iarbă verde.

Investiția este făcută pe fonduri transfrontaliere, 2,5 milioane euro.

Necesitatea realizării acestei investiții constă în dezvoltarea armonioasă a copiilor, atât din punct de vedere social cât și fizic; practicarea activităților în aer liber, cu un caracter sportiv; dezvoltarea reflexelor și a coordonării motorii; și cel mai important – combaterea sedentarismului.

Având în vedere deficitul de spații verzi în interiorul comunei Jebel, raportat la numărul de locuitori, se impun o serie de măsuri cu scopul de a îmbunătății calitatea vieții prin amenajarea de spații care să încurajeze activitățile în aer liber.

În majoritatea cazurilor, copiii, după terminarea orelor și a temelor de casă își petrec timpul fie în fața calculatorului, a televizorului sau jucându-se in jurul casei, în locuri neamenajate sau improvizate, adesea improprii.

„În perioada următoare vom semna și contractul de finanțare pentru amenajarea Parcului Muzical din jurul bălții. Săptămâna asta trebuie să fac un drum în Ungaria pentru a discuta cu cei care gestionează linia de finanțare pe fonduri europene transfrontaliere. Să ne organizăm pentru semnarea contractelor de finanțare. Acolo avem și proiectul tehnic și apoi să demarăm și licitația. Am terminat partea de curățare a bălții respective, am schimbat puțin aspectul. Abia în toamnă o să putem lucra fizic pe partea de amenajare și organizarea de șantier pe zona respectivă”, a explicat Dan Vatriș, primarul comunei Jebel.

VIDEO:


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*