Administrație

Pasarela Îndrăgostiților va fi refacută

Pasarela Îndrăgostiților va fi refacută

Pasarela Îndrăgostiților de la Parcul Copiilor va fi demolată, iar Primăria Municipiului Timișoara va construi în loc un pod modern, mai larg, cu rampe speciale de acces, iluminat arhitectural și cu spații verzi.

Municipalitatea a lansat procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, cu o valoare a contractului estimată la peste 8,6 milioane de lei, sumă asigurată de la bugetul local.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17.06.2024, ora 15:00, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț. Documentația poate fi consultată la următorul link: https://www.primariatm.ro/transparenta/achiziitii-publice/in-desfasurare/2024/SCN1147331

În prezent, accesul pe pasarelă nu este permis, din motive de siguranță. Infiltrațiile de apă au afectat suprastructura podului. De asemenea, din cauza distrugerii stratului de beton, armăturile din metal au fost expuse la ploaie și au fost corodate. Fundațiile de la picioarele pasarelei sunt deteriorate, iar calea pietonală prezintă, la rândul ei, gropi și denivelări.

Fiind un loc cu o încărcătură simbolică pentru timișoreni, Primăria intenționează să păstreze structura metalică pe care sunt prinse lacătele fixate acolo de perechile de îndrăgostiți și care a dat și numele pasarelei. Grilajul cu lacăte va fi, cel mai probabil, amplasat în imediata apropiere a viitoarei pasarele, pentru a păstra aceste amintiri cu valoare emoțională în spațiul public.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*