Social

Aquatim a finalizat încă un contract de lucrări din fonduri europene

Aquatim a finalizat încă un contract de lucrări din fonduri europene

Unul câte unul, contractele de lucrări finanțate din fonduri europene aparținând proiectului regional implementat de Aquatim se apropie de sfârșit. Săptămâna aceasta, s-a semnat recepția finală și a fost finalizat contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Urseni, Moșnița Veche, Moșnița Nouă”.

În cadrul contractului, au fost instalate 407 racorduri și 527 branșamente, sute de familii din cele trei localități beneficiare având acum acces la servicii de apă și canalizare, așadar o calitate sporită a vieții și condiții de trai mai bune. Contractul a avut o valoare de  25.138.154,48 lei, fără TVA și a făcut parte din  „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Obiectul contractului l-a reprezentat execuția și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în Urseni, Moșnița Veche și Moșnița Nouă. Rețelele de apă potabilă din cele trei localități au fost extinse cu 16 km, iar rețelele de canalizare cu 9,4 km. S-au construit, de asemenea, 4 stații de pompare ale apelor uzate și conducte de refulare de 1,9 km.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” (Etapa I + Etapa a II-a), a cărui finanțare se continuă acum din Fondul European pentru Dezvoltarea Regională, prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2024, are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care, 180,4 milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro sunt fonduri de la bugetul de stat, 4,3 milioane euro reprezintă fonduri de la bugetul local și 14,4 milioane euro însumează cofinanțarea Aquatim. Obiectivul proiectului vizează dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Dr. ing. Ilie Vlaicu

Director General Aquatim SA

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 .


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*