Administrație

Vești bune pentru elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”

Vești bune pentru elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”

Consiliul Județean Timiș a obținut finanțare de la Ministerul Educației pentru ridicarea unui nou imobil la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”.

Banii vor fi alocați prin Programul Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Conform studiului de fezabilitate, investiția totală se ridică la valoarea de 74.5 milioane lei, fondurile nerambursabile alocate prin PNRR, Componenta C15: Educație/Mediu I10 urmând să acopere suma de 47 milioane lei. 

Noua clădire va fi încadrată ca nZEB+, un standard care reprezintă un concept inovator în domeniul construcțiilor, care descrie gradul de eficiență energetică, respectiv un consum de energie aproape de zero.

Conform proiectului, construcția va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 5000 mp precum și o grădină senzorială de aproape 500 mp. Dotările prevăzute vor susține desfășurarea unui act educativ de calitate, ceea ce le va permite elevilor parcurgerea pașilor necesari în procesul de recuperare și de integrare în mediul cu care interacționează. 

La finalizare, Centrul va fi inclus în programul pilot de școli verzi, care promovează nu doar dezvoltarea unei rețele de școli sustenabile, ci și adoptarea unui curriculum bazat pe educație pentru protecția mediului înconjurător. Dotările de care va beneficia vor susține desfășurarea unui act educativ de calitate, ceea ce le va permite elevilor parcurgerea pașilor necesari în procesul de recuperare și integrare în mediul cu care interacționează. 

În perioada următoare va fi pregătită documentația pentru lansarea procedurilor de achiziție publică pentru proiectare și execuție.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*