ELECTORAL

Lansarea candidaturii președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis, la președinția Consiliului Județean Timiș și a echipei de consilieri județeni din partea Alianței PSD PNL

Lansarea candidaturii președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis, la președinția Consiliului Județean Timiș și a echipei de consilieri județeni din partea Alianței PSD PNL

Evenimentul de lansare a candidaturii președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis, la președinția Consiliului Județean Timiș și a echipei de consilieri județeni din partea Alianței PSD PNL a avut loc joi, 16 mai 2024. Acesta s-a desfășurat la Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timișoara, de la ora 18:00 și a reunit peste 3000 de oameni.

Dintre cei care au susținut discursuri amintim pe: ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, fostul subprefect de Timiș, Sorin Ionescu, deputatul Sebastian Răducanu, Vasile Blaga, europarlamentarul Cristian Bușoi, rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea, șefa Inspectoratului Școlar Aura Danielescu, candidatul alianței PSD PNL la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, și candidatul la presedinția Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis.

De ce PSD și PNL? Ce au în comun Nicolae Robu și Alfred Simonis? V[ spun eu. Râmnicu Vâlcea a depășit Timișoara la numărul de turiști atrași în 2023, anul în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii. La Cluj se face un metrou de 2 miliarde. La Dâmbovița s-au construit 2 stadioane. Craiova este în toate topurile, iar târgurile de Crăciun și Paște au câștigat competiții internaționale. Nu vă mai vorbesc de Oradea și de Bihor. Ați înțeles ce ne unește? Avem în comun frustrarea timișoreanului și timișeanului că la alții se poate și la noi nu, dar și dorința că Timișoara și Timișul să revină în fața Clujului și a celorlalte orașe. Las bucuros a treia funcție în stat, pentru a candida la prima funcție în județul Timiș, pentru a redeveni județul de altădată, pentru a reveni acolo unde ne este locul, acolo unde este locul județului Timiș, în fruntea clasamentului județelor din România. De aceea, las bucuros a treia poziție în țară, să mă asigur că investițiile nu sunt doar obținute, să ne asigurăm împreună că sunt și implementate corect și eficient. Până la urmă, ce sens are să fii al treilea om în stat, al doilea, primul, dacă nu ai unde să îți duci copilul la spital când are o problemă de sănătate, dacă nu poți să te bucuri de o infrastructură sanitară, dacă nu poți să îți duci părintele să facă un RMN și până de curând trebuia să stai 2 luni să se întâmple asta? Dacă stai ore în trafic cu ce te bucuri că ești primul, al doilea, al treilea, al cincilea om în stat, dacă faci o oră de pe autostrada care trece pe lângă Timișoara, până ajungi în Timișoara, dacă nu ai un stadion în care să joace echipa favorită, dacă nu ai o sală polivalentă în care să organizezi competiții sportive, dar și acțiuni culturale. Nu putem să ne bucurăm că Timișoara este suferindă, iar Timișul se prăbușește în toate statisticile, nu putem să ne bucurăm că Timișoara noastră dragă, capitala Banatului, stagnează. Nu putem să ne bucurăm că în timp ce la Cluj se construiește metroul de 2 miliarde de euro, la Timișoara se construiește traseul Revoluției. Știu, este o investiție extrem de importantă din punct de vedere emoțional, simbolic, dar costă 1 milion de euro. Asta a atras Timișoara din PNRR cu Ghinea de la USR, ministru al Fondurilor, și cu Drulă, parlamentar de Timiș și ministru al Transporturilor.

Nu putem stă pe margine să vedem și doar să criticăm. Nu putem să acceptăm că județul care contribuie cu cei mai mulți bani la bugetul de stat, după Capitală, de 34 de ani, este sfidat, ignorat și subfinanțat. Noi nu am acceptat așa ceva. Am reușit împreună cu Sorin Grindeanu să aducem peste 4 miliarde de euro în județ și regiune: Institutul Oncologic, stadion, centuri, autostrada, gara, aeroport, centură feroviară și multe alte investițîi. Am reușit să ii facem pe bucureșteni să înțeleagă că Timișul va avea dreptul de investiții în permanentă, nu doar să ducă greul bugetului, pentru că investițiile să se facă în altă parte”, a afirmat Alfred Simonis, candidatul  la președinția Consiliului Județean Timiș și a echipei de consilieri județeni din partea Alianței PSD PNL.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*