Administrație

Biblioteca Județeană Timiș intră în linie dreaptă pentru reabilitare

Biblioteca Județeană Timiș intră în linie dreaptă pentru reabilitare

La începutul anului trecut, Consiliul Județean Timiș a depus la Ministerul Dezvoltării o cerere de finanțare pentru reamenajarea clădirii Bibliotecii Județene, subliniind faptul că imobilul avea nevoie de reparații urgente.

Toate criteriile solicitate fiind îndeplinite, astăzi a fost semnat contractul de finanțare aferent Proiectului „Reabilitare Imobil Piața Libertății nr. 3 – Modificări interioare, modificări exterioare, reabilitare fațade și amenajare parțială mansardă pod existent, amplasare lift interior, acces exterior demolare parțială”.

„Lucrările vor viza încadrarea clădirii în normele de eficiență energetică actuale, dar și creșterea calității serviciilor oferite de bibliotecă pentru timișenii iubitori de carte, care se vor putea bucura de colecțiile deținute, beneficiind de condiții moderne de lectură”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Astfel, prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat, de la bugetul de stat, Biblioteca Județeană va primi peste 14,5 milioane lei, Consiliul Județean Timiș asumându-și, în paralel, alocarea sumelor necesare pentru secțiunile care nu se referă la faza de construcții-montaj.

Proiectul prevede reabilitarea imobilului în care-și desfășoară activitatea Biblioteca Județeană și va include atât intervenții la nivelul structurii și a componentelor arhitecturale, cât și refacerea șarpantei și a fațadei. Se vor înlocui instalațiile interioare și se va monta un chiller pentru asigurarea unui climat corespunzător.

Intervenția mai prevede reamenajarea mansardei și a podului existent, dar și a zonei de acces, ceea ce va presupune demolarea unor componente. Adiacent, se va mai amplasa un lift panoramic interior.

În prezent, Proiectul tehnic este recepționat, iar în perioada următoare se vor face demersuri pentru organizarea licitației în vederea desemnării constructorului.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*