Social

CONAF Sucursala Timiș organizează etapa județeană „MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ”

CONAF Sucursala Timiș organizează etapa județeană „MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ”

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Timiș în parteneriat cu Inspectoratul Județean Timiș organizează joi, 4 aprilie, ora 12:30, la Universitatea de Vest, Aula Magna, etapa județeană a concursului de planuri de afaceri ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, parte a programului național cu același nume.

”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică. Programul se află la ediția a II a și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor.  Anul acesta ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” se va desfășura în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată în luna mai, la București.

Pe o piață a muncii în care schimbările rapide și incertitudinile devin normă, descoperirea vocației personale și integrarea educației antreprenoriale în parcursul educațional al adolescenților se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-și identifica pasiunile și talentele inerente, pentru a se putea adapta cu succes pe piața muncii în continuă evoluție. Orele de educație antreprenorială, susținute de antreprenori cu experiență, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în inițiative concrete, durabile și cu impact semnificativ în societate.

Începând cu februarie 2024, CONAF Sucursala Timiș împreună cu ISJ Timiș au organizat ore de educație antreprenorială în 6 licee din județul Timiș pentru 180 de elevi.

La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri vor participa 7 echipe formate din 30 elevi de la 4 licee: Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic William Shakespeare, Liceul Tehnologic Azur din Timișoara, Liceul Teoretic Coriolan Brediceanu din Lugoj. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți de cel mai înalt rang ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate din întreaga țară, elevi și profesori din liceele din județ. Juriul, format din antreprenori de renume, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.

Primele trei echipe câștigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări și discuții susținute de organizatori, autorități locale implicate și antreprenori cu notorietate națională. Aceste discuții îi vor ajuta pe liceeni să-și înțeleagă mai bine interesele și potențialul în acest domeniu și le vor oferi o perspectivă valoroasă asupra lumii antreprenoriale.

Viziunea CONAF Timiș este de a oferi tinerilor o platformă de formare intensivă, adaptată nevoilor și aspirațiilor noii generații. În Timiș, fiecare an aduce un val nou de liceeni, gata să își asume roluri active în societate, fie că optează pentru învățământ superior, vocațional sau preferă intrarea directă în circuitul profesional. CONAF Timiș și-a propus să cultive valori precum progres, echitate și transparență, să insufle spiritul antreprenorial în rândul tinerilor, oferindu-le teoria și experiența practică a antreprenoriatului, să le arate că succesul nu pregetă să apară atunci când pasiunea întâlnește perseverența și inovația. Prin ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” dorim să premiem acele idei inovatoare, capacitatea de a lucra în echipă, inteligența emoțională și gândirea critică, punând accent pe dezvoltarea unor tineri pregătiți să acceadă în complexitatea pieței muncii actuale”, declară Claudia Loredana Chilibon, președinte interimar CONAF Sucursala Timiș.

În cea de a doua ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie și până în prezent, au participat la orele de educație antreprenorială peste 12.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, din peste 20 de județe. Orele de educație antreprenorială au fost susținute de peste 150 de antreprenori. Semifinale ale competiției de planuri de afaceri vor avea loc și în județele: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*