Educație

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara își propune să devină Universitate Net Zero

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara își propune să devină Universitate Net Zero
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara își propune să devină Universitate Net Zero.
Urmărind temele lansate de către Comisia Europeană, universitatea a înțeles nevoia ca orașele să devină neutre din punct de vedere climatic și își dorește să devină un promotor al acestui concept. Astfel, a fost demarat procesul de evaluare a situației existente, prin prisma provocărilor, a oportunităților și a impactului asupra mediului. Un grup de lucru mixt, format din cadre didactice ale universității și reprezentanți ai studenților vor colabora în perioada următoare pentru a stabili prioritățile universității și pentru a alinia multiplele proiecte aflate în derularea acestui deziderat, în beneficiul studenților, al mediului înconjurător și al regiunii.
Investiții în energii regenerabile, eficiență energetică, mobilitate durabilă, gestiunea și reducerea deșeurilor, precum și educație și conștientizare vor asigura alinierea universității la cele mai importante inițiative în acest sens pe plan european, fiind prima universitate din România care își asumă obiectivul îndrăzneț: Net Zero.

 “Așteptăm cu interes să prezentăm public concluziile și direcțiile fundamentale pe care și le va asuma universitatea ca parte a procesului de co-creare intern și cu factori relevanți din mediul public, antreprenorial sau societate civilă”, au transmis reprezentanții USV Timișoara. 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*