Administrație

Firmele din Timișoara își pot achita impozitele prin Portalul Unic

Firmele din Timișoara își pot achita impozitele prin Portalul Unic

Primăria Municipiului Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont (https://cont.primariatm.ro/entities), iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale. Primăria își reafirmă astfel angajamentul de a sprijini dezvoltarea economică locală și de a facilita o interacțiune cât mai eficientă între administrația publică și sectorul privat.

„Completăm gama de servicii digitale ale Primăriei cu opțiunea de plată a taxelor și impozitelor pentru persoane juridice direct din portalul unic. Strategia noastră este să mutăm întreaga interacțiune dintre timișoreni și Primărie în portalul unic pe care l-am lansat luna trecută. Reducem astfel drumurile și cozile la ghișeu, dar și creștem gradul de transparență al administrației. Vom continua cu introducerea de noi servicii digitale și pentru persoanele juridice. În curând, aceștia vor putea să acceseze și cererile pentru avize sau alte documente direct în numele firmei”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Portalul Unic pune la dispoziția patronilor un instrument digital complet, disponibil 24/7, elimină deplasările la ghișeu și cozile, contribuind la economisirea timpului și a resurselor. Platforma asigură securitatea datelor transmise și confirmarea instantanee a plăților efectuate. Cotele de impozitare aplicate în 2024 nu au fost majorate, fiind la același nivel încă din 2018.

Cei interesați să se înregistreze pe Portalul Unic al Municipiului Timișoara, o pot face în câțiva pași simpli aici, completând formularul de pe site, sau prin ROeID, sistemul de identitate digitală din România. ROeID este metoda digitală echivalentă cu prezentarea actului de identitate la un ghișeu fizic.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*