Administrație

Primarul comunei Bucovăț: Am finalizat cele 4 clase în containere moderne / VIDEO

Primarul comunei Bucovăț: Am finalizat cele 4 clase în containere moderne / VIDEO

Autoritățile din comuna timișeană Bucovăț fac eforturi să dezvolte cât mai mult partea educațională, pentru ca elevii să aibă parte de cele mai noi standarde educaționale, dar și de cât mai multe activități interactive. Actuala școală e neîncăpătoare și a fost necesar un nou corp de clădire.

Potrivit edilului Gheorghe Pop, există o cerere tot mai mare din partea părinților pentru Școala Gimnazială Bucovăț. Astfel, că a găsit o soluție în toamna trecută: școală în containere modulare, pentru extindere săli de clasă.

Construcțiile modulare de școli sunt dotate cu toate facilitățile necesare desfășurării cursurilor și pot fi utilizate ca săli de clasă.

Am finalizat școala făcută din containere. O școală nouă să începem de anul acesta. Avem 700.000 lei de la Guvern bani pentru început, proiectul final probabil va fi în jur de 1 milion de euro. Am finalizat cele 4 clase în containere moderne, care arată foarte bine. Le-am făcut acoperiș și terasă să fie mai frumoase. Am început puțin lucrările la renovarea școlii, pentru ca acoperișul era într-o stare destul de rea, tabla se uzase, începea să plouă prin ea. Am spus să îi dăm o față nouă, frumoasă, să o zugrăvim și să arate mult mai bine. Sperăm că până la finalul anului ridicăm școala nouă în roșu. Ea are 640 mp, parter unde va fi grădiniță, iar la etaj o să avem clasele I-IV, tot 640 mp. Fiecare grupă să aibă curtea ei, cu spațiu acoperit, la nivel european. Este o creștere exponențială, avem 40 și ceva de PUZ-uri în lucru și acesta este și motivul pentru care facem o școală nouă și grădiniță. În clădirea primăriei funcționează acum o grădiniță, avem 63 de copii într-un spațiu foarte mic. Este prioritatea zero să facem o grădiniță”, a explicat Gheorghe Pop, primarul comunei Bucovăț.

VIDEO aici:

 

 

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*