Administrație

Avansează lucrările de amenajare a parcării de pe strada Martir Ioan Stanciu

Avansează lucrările de amenajare a parcării de pe strada Martir Ioan Stanciu

Zeci de locuri de parcare, spații verzi și alei prind deja contur în locul terenului dezafectat de pe strada Martir Ioan Stanciu, din zona Girocului. În aceste zile, se montează dalele înierbate, care vor contribui la crearea unui spațiu prietenos cu mediul, reducând, totodată, poluarea.

Bordurile sunt montate în proporție de 80%. Fundația de balast este finalizată și se lucrează la cea din piatră spartă, care este gata în proporție de 70%. Căile de acces în parcare și în interiorul parcării vor fi realizate din mixtură asfaltică. Spațiul alocat pentru amenajarea locurilor de parcare este de peste 1000 de metri pătrați.

Societatea Drumuri Municipale a preluat amplasamentul și lucrează la amenajarea celor 80-90 de locuri de parcare. Serviciul Spații Verzi din cadrul Primăriei a finalizat gardul care delimitează parcarea de Liceul Tehnologic Azur și pregătește terenul pentru plantările care urmează. 27 de arbori de 3-4 metri înălțime vor asigura umbră și protecție pentru zona de parcare.

Pe acest teren erau construcții dezafectate, care au fost demolate, pentru a implementa proiectul Primăriei Municipiului Timișoara, de amenajare a unei parcări moderne și funcționale.

Noua parcare va fi realizată cu dale înierbate, de beton și va fi completată de alte aproximativ 20 de locuri de parcare laterale pe strada Martir Ioan Stanciu.

Totodată, proiectul Primăriei Timișoara include amenajarea unor accese pietonale pentru locuitori, iluminat stradal, amenajarea unei treceri de pietoni înălțate la intersecția cu strada Cosminului, amplasarea unei parcări securizate pentru biciclete și a unei platforme pentru pubele de gunoi.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*