Justiție

Nou sediu al Serviciului teritorial Oradea al DNA

Nou sediu al Serviciului teritorial Oradea al DNA

Conducerea Direcției Naționale Anticorupție a participat joi, 21 martie 2024, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Teritorial Oradea.

„Din păcate, în România ne-am obișnuit să nu avem așteptări prea ridicate când vorbim de condițiile de muncă la stat. Aceasta este o abordare greșită. Dacă cea mai importantă resursă a noastră sunt oamenii, atunci ne interesează ca ei să fie cât mai productivi și cât mai motivați, iar condițiile de muncă și infrastructura disponibilă trebuie să fie la standarde cu nimic mai prejos decât cele din mediul privat. Având în vedere natura muncii noastre este important ca oamenii să dispună de resurse corespunzătoare și să vină cu plăcere la muncă.
A doua resursă importantă în activitatea noastră este reputația, iar una dintre componentele acesteia se referă la imaginea instituției. Din această imagine face parte și sediul. Un sediu modern prezintă o identitate de imagine care transmite mesajul că și instituția este una modernă. Această inaugurare face parte din strategia noastră de a crește capacitatea instituțională investind și in infrastructura instituției. De fapt acesta este un mod de a investi indirect în oameni: de a crește productivitatea și motivația celor care lucrează în instituție și de a crește atractivitatea pentru cei din afară”, a declarat procurorul-șef al DNA, Marius Voineag.

Imobilul reprezentând etajul 1 al clădirii Apollo din str. Republicii nr. 12 a fost dat în administrarea DNA în anul 2016 prin hotărâre de guvern și din acel moment au fost făcute demersuri pentru ca imobilul să poată fi folosit de procurorii Serviciului teritorial Oradea.


Ulterior, Compania Națională de Investiții s-a ocupat de renovarea sediului și dotarea acestuia.

La festivitatea de la Oradea au mai participat: Alex Florența, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Florica Roman, președintele Curții de Apel Oradea, Stanciu Adrian, decanul Baroului Bihor, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții.


Un comentariu

  1. Este o veste foarte buna ca institutiile din Romania incep sa acorde mai multa importanta conditiilor de munca si infrastructurii pentru a-si motiva si eficientiza angajatii. Acest nou sediu modern al Serviciului Teritorial Oradea este un pas important in aceasta directie si demonstreaza ca se poate investi in institutii pentru a creste capacitatea lor de a efectua cu succes misiunile lor. Felicitari DNA si tuturor celor implicati in acest proiect!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*