Politic

PSD: Nica a pus aleșii locali să semneze o declarație de presă comună în care a înfierat tot ce mișcă în jurul lui, neasumată

PSD: Nica a pus aleșii locali să semneze o declarație de presă comună în care a înfierat tot ce mișcă în jurul lui, neasumată

Social-democrații din Timiș reacționează la declarațiile critice la adresa lor făcute de liderul PNL Timiș, Alin Nica.

“Memorie scurtă sau ipocrizie? La această întrebare ne-am dori să răspundem când citim declarațiile președintelui PNL Timiș, Alin Nica, dar ne este greu.

Cuprins de furie după ce mai mulți primari și viceprimari liberali și-au anunțat trecerea la PSD, Nica a ieșit la atac, însă argumentele sale sunt foarte ușor de combătut. Să o luăm cronologic: în 2020, când Alin Nica era doar candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, a racolat cinci primari social-democrați din Sânandrei, Sacoșu Turcesc, Teremia Mare, Bethausen și Valcani. Când a făcut-o el, n-a existat nicio problemă sau golănie. Arc peste timp, 4 ani: Nica racolează primarul comunei Otelec și iese în conferință de presă în sediul Partidului Național Liberal Timiș cu doi consilieri locali PSD. Vreo problemă? Niciuna.

Alin Nica simte că pierde puterea, iar acest lucru îl face să-și piardă mințile. Vorbește despre alianțe, dar realitatea este că între PSD și PNL există o alianță electorală deocamdată doar pentru alegerile europarlamentare. În județ, singura alianță încă valabilă este între PNL și USR. Dar, dacă tot a pomenit acest cuvânt, să vorbim pe cifre. Alianța pe care o clamează exista și când a împărțit banii primarilor din județ, iar edililor social-democrați le-a alocat 10% din bani. Restul, pe bază de culoarea carnetului de partid – obligatoriu galbenă.

În final, mai trebuie menționat un aspect extrem de important: când zeci de primari și viceprimari părăsesc un partid care se află la guvernare, nu este decât vina conducerii partidului. Dar când ești incapabil să conduci, cauți vinovați în altă ogradă. Azi, Alin Nica, a pus aleșii locali să semneze o declarație de presă comună în care a înfierat tot ce mișcă în jurul lui, neasumată însă. Surpriza poate veni în zilele următoare, când unii din semnatari vor repeta acțiunea de sâmbătă”, au precizat social -democrații din Timiș. 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*