Politic

PNL Timiș: Mesajul nostru către domnul Simonis este unul singur: sirenele pot păcăli, dar nu pot câștiga

PNL Timiș: Mesajul nostru către domnul Simonis este unul singur: sirenele pot păcăli, dar nu pot câștiga
Biroul Permanent Județean al PNL Timiș s-a întrunit în această seară pentru a discuta situația creată de președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, care a încălcat grav protocolul semnat la București între PNL și PSD. În urma discuțiilor a fost adoptată o declarație comună, pe care o redăm mai jos.
Declarație comună a aleșilor locali liberali din județul Timiș

„Noi, semnatarii acestei declarații, primari, viceprimari, consilieri locali și consilieri județeni din județul Timiș, suntem pregătiți să câștigam toate alegerile din acest an, pentru binele comunităților pe care le administrăm. Județul Timis este dintotdeauna promotorul dezvoltării, a moderației, a decenței și a soluțiilor liberale, singurele care pot aduce prosperitate, echilibru social, liniște și armonie. Nu ne lăsăm intimidați de niciun demers politic lipsit de fair play și ne pare sincer rău față de cei câțiva foști colegi ai noștri care au fost deturnați din drumul lor de către vrăjile și cântecele de sirenă ale președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis.Din păcate, acțiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD, chiar daca intenția acestuia a fost doar de a prejudicia interesele electorale locale ale PNL Timiș.

Considerăm că acest mod mărunt de a privi politica nu face decât să îndepărteze alegătorii de alianța națională, creată pentru a asigura stabilitate României și pentru a limita efectele extremismului politic din țara noastră.

Atragerea prin metode ilegitime a unor primari și viceprimari din PNL este o dovadă de lipsă de respect și de considerație față de partenerii de alianță.

În toate partidele există nemulțumiri și probleme. Întotdeauna vor fi oameni care își doresc mai mult sau nu sunt de acord cu unele decizii ale conducerii. Nu este firesc însă ca un aliat să exploateze astfel de situații și, mai mult chiar, să le provoace și să le încurajeze la nivel național.

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, a făcut toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele ivite pe parcursul ultimilor patru ani și apreciem felul în care a gestionat aceste situații, păstrându-se de fiecare dată în cadrul legalității și respectului atât față de propriul partid, cât și față de parteneri.

Atacul deputatului Simonis reprezintă un precedent extrem de grav care poate avea repercusiuni asupra rezultatelor alegerilor din județul Timiș. Ne va fi foarte greu să mergem către oamenii care își exprimă opțiunea electorală în cadrul alegerilor din acest an și să le spunem că aliații noștri sunt oameni lipsiți de caracter care nu respectă înțelegerile cu partenerii de guvernare și de alianță. De altfel, poziția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, este dovada că nici măcar la nivel național astfel de practici nu mai sunt tolerate, în condițiile în care România trebuie să trimită în Parlamentul European cât mai mulți reprezentanți din rândul partidelor afiliate la curentele europene principale.

Din punctul nostru de vedere, alianța PNL – PSD este deteriorată grav în Timiș, dar vom acționa ca și până acum, cu responsabilitate față de români și față de interesele majore ale acestora. Oricâte eforturi de destabilizare a situației politice din Timiș vor exista, răspunsul nostru va fi mereu același: continuarea cu calm și viziune a parteneriatului solid cu cetățenii. Vom câștiga din nou alegerile locale, în fiecare localitate și la nivel județean, pentru că, spre deosebire de controversatul președinte PSD Timiș, noi îi respectăm pe timișeni, nu-i considerăm o masă de manevră pentru asigurarea sprijinului politic de la centru pentru nominalizarea în alegeri. Nu avem nevoie de sprijinul PSD Timiș și suntem convinși că vom câștiga din nou președinția CJT prin Alin Nica, dar și localitățile din care au plecat câțiva oameni.

Mesajul nostru către domnul Simonis este unul singur: sirenele pot păcăli, dar nu pot câștiga”, au transmis liderii PNL Timiș, printr-un comunicat de presă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*