Social

Controale CRPC Vest în hipermarketuri. Ce au descoperit inspectorii

Magazinele Carrefour și Profi au fost în centrul atenției inspectorilor CRPC Vest în ultima perioadă.

Potrivit șefului CRPC Vest, Alin Gubandru, au fost depuse mai multe reclamații care s-au dovedit a fi bine întemeiate.

În urma controalelor au fost constatate mai multe abateri de la legislație. Au fost constatate şi alte nereguli precum nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare, schimbarea stării termice iniţiale a produselor, comercializarea unor produse alimentare care prezentau semne organoleptice de alterare şi comercializarea unor produse alimentare cu miros şi gust urât sau pete de mucegai.

SC ARTIMA SA Timisoara, Magazin Carrefour str Carol Telbisz nr 3, in cadrul Shopping Center Bega

Abateri constatate:
-Produse alimentare din carne de porc, refrigerate, cu modificări organoleptice, culoare modificată și miros nespecific, umiditate excesivă în interiorul ambalajului și condens, lichid sanguinolent in exces
-produse alimentare congelate, preambalate individual cu conținut cuprins în bloc de gheață, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării și recongelării ulterioare, nerespectare temperatură de depozitare-păstrare-transport
– legume-fructe depreciate, supracoapte, cu pulpa afectată și scursă, nefiind respectate cerințele minime de calitate
– ⁠în urma verificărilor efectuate asupra corectitudinii informării consumatorilor privitor la cantitatea netă declarată s-a constatat faptul că plasa de 2 kg prezenta în fapt o greutate de 1,950 kg, 1,920 kg, operatorul economic desfasurand astfel o practică comercială incorectă în relația cu consumatorii
– In zona de prestare servicii de alimentatie publică de tip Fast-Food(gastro): tăvile de copt neigienizate corespunzător așezate peste foile de copt ale altor tăvi, cuptoarele prezentau depuneri consistente de grăsimi alimentare arse, resturi alimentare.Materii prime: produse de panificație lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora
– ⁠specialitățile expuse în vederea comercializării ca masă caldă prezentau temperaturi sub cele reglementate
– ⁠în vitrina frigorifică de desfacere a produselor alimentare perisabile, au fost identificate produse lactate si branzeturi cu modificări organoleptice: culoare și miros nespecific
– ⁠în zona de depozitare existau camere frigorifice și congelator nefuncționale corespunzător existand depuneri consistente de gheață și zăpadă atat pe perdeaua de acces din silicon, ușa de acces, cat și tavan si pereții interiori. Pe paviment exista strat gros de gheață, în care erau încorporate atat ambalaje colectiv cat și produse alimentare preambalate,
– suplimente alimentare care nu erau pastrate în vederea comercializării conform recomandărilor producătorului, fiind comercializate în pachete promoționale fără a exista la vanzare și produsul individual cu preț de referință

Sancțiuni dispuse:
-4 amenzi contravenționale în cuantum total de 63000 lei
– 1 Avertisment

Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
-oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficientelor constatate zona Gastro
-oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme in valoare totală de 96.000.

SC PROFI ROM FOOD SRL Timișoara, Aleea F C Ripensia nr 29

Abateri constatate:
-Produse alimentare din carne de pui si porc, refrigerate, cu modificări organoleptice, culoare modificată și miros nespecific, umiditate excesivă in interiorul ambalajului și condens, lichid sanguinolent in exces
-produse alimentare din pește, fructe de mare, congelate, preambalate, cu modificări organoleptice evidente: culoare modificată, miros ințepător nespecific, de alterat, arsura de îngheț, acestea fiind cuprinse în bloc de zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării și recongelării ulterioare, nerespectare temperatura de depozitare-pastrare-transport
– în zona Gastro, prestare servicii de alimentatie publica de tip Fast-Food: tăvile de copt, cuptoarele prezentau depuneri consistente de grăsimi alimentare, arse, resturi alimentare. Cuvele fripteuzelor prezentau pe pereții interiori depuneri de grăsimi alimentare, resturi de la alte alimente în uleiul folosit fără o evidență a schimbului de ulei, spații de refrigerare si congelator neigienizate corespunzător, cu sertare sparte. Materii prime: produse de panificație lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora
– ⁠în spațiul de desfacere au fost identificate legume depreciate, cu pulpa afectata de putregai, nefiind respectate cerintele minime de calitate

Sanctiuni dispuse:
-4 amenzi contravenționale în cuantum total de 15.000 lei
-1 avertisment

Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
-oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate zona gastro
-oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme (circa 70 kg).


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*