Administrație

Bilanț ATOP: 27 de proiecte pentru creșterea siguranței cetățeanului

Bilanț ATOP: 27 de proiecte pentru creșterea siguranței cetățeanului

Cu finanțare din partea ATOP Timiş, nu mai puțin de 27 de proiecte menite să asigure un climat de siguranță și ordine publică au fost realizate în cursul anului trecut. Acestea au avut în vedere, printre altele, stoparea violenței în rândul elevilor, prevenirea furturilor, pericolele de pe internet, descurajarea fumatului, intervențiile în situații de urgență, încurajarea practicării sportului, stoparea migrației ilegale, precum și conștientizarea și informarea cetățenilor cu privire la diferite acțiuni menite să reducă acțiunile infracționale și contravențiile.

Astfel, în 2023, cea mai importantă parte a bugetului a fost destinată susținerii de proiecte prin care au fost implementate acțiuni și materiale preventiv-informative pentru comunitate asupra activităților instituțiilor de ordine publică din cadrul ATOP.

Totodată, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiş s-a întrunit în 11 ședințe ordinare și 12 ședințe ale comisiilor, cu ocazia cărora s-au dezbătut problemele semnalate de reprezentanții instituțiilor de ordine şi siguranță publică, alături de reprezentanții societății civile şi s-au emis 3 hotărâri ale autorității.

În cadrul ATOP  au fost analizate măsurile legislative privind protecția animalelor și a situației existente la nivelul județului Timiș, regulamentele de circulație pe zonele pietonale în municipiul Timișoara, modul de cooperare a structurilor de ordine publică, precum și activitatea desfășurată pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență cauzate de arderi necontrolate de miriști, vegetație uscată de pe pășuni și terenuri agricole.

Tot în decursul anului trecut au fost supuse atenției membrilor ATOP activitățile necesare pentru creșterea gradului de siguranță în școli, măsurile instaurate pentru combaterea ambroziei, planificarea acțiunilor de prevenire a consumului de droguri în mediul școlar, evaluarea eficienței activităților de ordine publică și siguranța cetățeanului, dar și situația regimului armelor și munițiilor în județul Timiș.

Organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care s-a constituit şi funcționează pe lângă Consiliul Județean Timiș, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică urmărește să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță şi securitate publică.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*