Politic

Fermierii și transportatorii trebuie tratați cu respect, nu cu dispreț și nepăsare de către actuala guvernare

Fermierii și transportatorii trebuie tratați cu respect, nu cu dispreț și nepăsare de către actuala guvernare

Guvernul PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu trebuie să înceteze cu atitudinea sfidătoare la adresa fermierilor și transportatorilor. Aceștia au fost forțați să iasă în stradă din cauza nepăsării și a bătăii de joc practicate de actualii guvernanți.

În loc să discrediteze protestul încercând să inventeze tot felul de motive pentru a nu sta de vorbă cu reprezentanții celor două categorii cruciale pentru statul român, Guvernul Ciolacu ar trebui să vină cu soluții. Doar că, așa cum ne-au dovedit în ultimii mai bine de doi ani, aceștia nu au, sau mai bine zis, nu vor să aibă soluții pentru fermierii și transportatorii români”, au spus reprezentanții AUR Timiș.

În lipsa oricărei reacții din partea Guvernului PSD-PNL, AUR propune un pachet de măsuri care vine în sprijinul fermierilor și transportatorilor și care răspunde revendicărilor acestora.

  1. Dublarea subvențiilor la hectar pentru fermieri, corelarea sumelor cu noile realități inflaționiste și plata anticipată pentru lucrările din acest an. Trebuie avut în vedere faptul că inflația a redus valoarea reală a nivelului actual al subvențiilor.
  2. Achiziția pentru rezerva de stat a produselor agricole în exces, la prețuri corecte, concomitent cu limitarea importului produselor din Ucraina.
  3. Limitarea exportului de combustibil către Ucraina pentru stabilizarea prețurilor pe piața internă. În cei doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina, din cauza exporturilor românești către statul vecin, prețurile carburanților au explodat, ajungând la valori greu de suportat de transportatorii și fermierii români.
  4. Acordarea de credite bancare cu dobânzi scăzute de aproximativ 1-2% și garantate de stat pentru sectoarele cheie ale economiei, transporturi și agricultură, precum și suspendarea posibilității executării silite a fermierilor.
  5. Blocarea inițiativelor europene prin utilizarea dreptului de veto până când nu vor fi ridicate restricțiile Schengen pentru transportul rutier. Transportatorii români suferă zilnic pierderi uriașe din cauza faptului că României îi este respins dreptul de a face parte din spațiul Schengen. Aderarea la Schengen cu spațiul aerian și maritim nu rezolvă în niciun fel problema transportatorilor.
  6. Instituirea unui piețe reglementate pentru asigurările destinate transportatorilor cu scăderea valorilor polițelor RCA. Totodată, propunem desființarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și trecerea controlului asupra pieței asigurărilor sub coordonarea Băncii Naționale a României.
  7. Reducerea taxării muncii până la maxim 25% din veniturile salariale pentru angajații din domeniile transporturi și agricultură.

AUR propune măsuri concrete care vin să rezolve o parte din problemele cu care se confruntă astăzi fermierii și transportatorii. Solicităm Guvernului Ciolacu să analizeze aceste măsuri și să ia deciziile corecte în privința transportatorilor și fermierilor și să înceteze bătaia de joc.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*