Politic

Primarul Dominic Fritz a cerut prefectului PSD să solicite Guvernului deblocarea angajărilor în spitale din Timișoara

Primarul Dominic Fritz a cerut prefectului PSD să solicite Guvernului deblocarea angajărilor în spitale din Timișoara

Este rușinos că PSD și PNL aruncă vina unii pe ceilalți pentru criza creată în sănătate prin blocarea angajărilor de medici și asistenți în spitalele din țară, inclusiv din Timișoara.

Doar la nivelul celor 3 spitale aflate în subordinea municipalității – cel de copii, Municipal și Babeș – avem 400 de posturi vacante. Cadre medicale care ar trebui să fie prezente în spitale și să ofere servicii medicale timișorenilor și pacienților din întreaga regiune care vin la Timișoara să se trateze. E o situație care nu a apărut de azi pe mâine. E rezultatul proastei gestionări a unui sector care ar fi trebuit să fie prioritate națională. O bătaie de joc la adresa sănătății timișorenilor, care trebuie oprită”, a spus Dominic Fritz, președintele USR Timiș.

Pasarea răspunderii între ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila și ministrul PNL al Finanțelor Marcel Boloș, în loc să rezolve imediat criza din sănătate prin renunțarea la decizie, afectează grav sănătatea timișorenilor.

Timișorenii și timișenii au nevoie de îngrijire medicală acum, nu de certuri în guvern pe cine ce a zis sau făcut. Realitatea e că guvernul Ciolacu PNL este vinovat integral pentru ce se întâmplă în spitalele din Timișoara.

Spitalele din Timișoara duc deja lipsă de cadre medicale iar blocarea angajărilor de medici și asistente va lăsa bolnavii fără îngrijirea necesară, spun cei de la USR.

Primarul Dominic Fritz a solicitat astăzi prefectului PSD Mihai Ritivoiu să transmită către guvernul Ciolacu-PNL mesajul că Timișoara are nevoie de cadre medicale și să deblocheze imediat angajările în spitalele din Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*