Administrație

Primii beneficiari ai programului Rabla Local 2023 încasează prima de casare de 3.000 lei

Primii beneficiari ai programului Rabla Local 2023 încasează prima de casare de 3.000 lei

Primăria Municipiului Timișoara virează astăzi, 27 decembrie, prima de casare pentru primele 24 de dosare soluționate de Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara (DFMT) către beneficiari ai programului Rabla Local. Din totalul celor 1.361 de solicitanți, 110 au ajuns în etapa de radiere a mașinilor poluante și vor încasa, în perioada următoare, stimulentul de casare. Primăria a semnat, până acum, 513 contracte, din care 311 au fost parafate și de către beneficiari.

După semnarea contractului, pasul următor îl reprezintă  casarea autovehiculului la un centru autorizat APM Timiș pentru preluarea autovehiculelor uzate și radierea autovehiculului  de la Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor.

Beneficiarii vor depune online, pe dfmt.ro, (Atlas Web) la secțiunea declarații online – Rabla Local PAS 2, următoarele documente:

  • certificat de distrugere emis de o firmă autorizată
  • certificat de radiere emis de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări Timis.

DFMT va soluționa cererea de finalizare  a dosarului și, în caz de aviz favorabil, va efectua scoaterea din evidențele fiscale a autovehiculului.

Este de subliniat faptul că autovehiculele trebuie predate la unități autorizate în vederea casării după semnarea contractului. În caz contrar, proprietarul nu mai este eligibil.

Plata sumei de 3.000 de lei se va face după scoaterea definitivă din evidența fiscală a autoturismului. În lipsa documentului care atestă scoaterea din evidența fiscală, nu poate fi plătit stimulentul de casare, chiar dacă există un contract încheiat cu Primăria.

Persoanele care primesc suma de 3.000 de lei pentru casarea mașinii vechi și poluante nu au dreptul să  achiziţioneze un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Proprietarii nu sunt condiționați însă de achiziția unui autoturism nou.

Finanțarea pentru Rabla Local este asigurată de Ministerul Mediului – Administrația Fondului pentru Mediu în proporție de 80% și de Primăria Timișoara în proporție de 20%.

Programul vizează reducerea poluării și eliberarea spațiilor ocupate de mașinile vechi.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*