Administrație

Centru de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi în comuna Mașloc

Centru de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi în comuna Mașloc

Un Centru de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi va fi realizat în comuna Mașloc.

Contractul de finanțare pentru acest obiectiv a fost semnat luni, 18 decembrie, la București, de către ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia Intotero și primarul comunei Mașloc, Ionel Lupu. Cererea a fost depusă pe PNRR componenta C13 –  Reforme sociale.

Proiectul presupune: construirea centrului de zi, asigurarea accesului a 41 de copii la serviciile de prevenire a separării de părinți, asigurarea îngrijirii, educării, angrenării în activități recreative și de socializare și oferirea unei mese calde pentru copii din grupul ținta, minime dotări pentru funcționarea centrului.

Scopul serviciului social „Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi” este prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională etc. pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare etc. pentru părinţi sau reprezentanţii legali.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în „Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi” sunt copiii preşcolari începând cu vârsta de 4 ani şi elevi până la împlinirea vârstei de 18 ani, care fac parte din următoarele categorii: copii cărora li se acordă prestaţii şi servicii destinate prevenirii separării de părinţii lor; copii care provin din familii cu probleme socio-economice (şomeri, locuinţă improprie, nivel de trai scăzut, etc.); copii care provin din familii cu mai mulţi copii, cu venituri insuficiente, dar cu rezultate bune la învăţătură şi purtare; copii care provin din familii monoparentale.

Construcția centrului de zi va fi situată lângă Primaria Masloc, pe o suprafață construită de 1439 mp, compusă din săli de clasă, hol, spații administrative, cabinet medical și grupuri sanitare.

Proiectul este realizat prin PNRR C13, cu o valoare totală de 2,476,934.59 lei, valoare finanțată 1,932,380.56 lei, cofinanțare 544,554.03 lei.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*