Politic

Vicepreședintele AUR Timiș, Patricia Mărcuț: AUR respinge condiționarea aderării la Schengen de primirea de imigranți din Austria

Vicepreședintele AUR Timiș, Patricia Mărcuț: AUR respinge condiționarea aderării la Schengen de primirea de imigranți din Austria

AUR respinge condiționarea aderării la Schengen de primire de imigranți din Austria. Nu vrem un așa-zis simulacru de Schengen dacă vine la pachet cu migranți ilegali din Afganistan sau Siria, susțin membrii AUR.

Nu avem nevoie de așa ceva. Vrem ca drepturile noastre să fie respectate. Nu vrem o condiționare a dreptului nostru de a fi parte din Schengen. În vreme ce Ciolacu, Predoiu și alții din coaliția PSD și PNL au încercat să ne convingă ce bine e să primim imigranți afgani și sirieni contra aderării la Schengen, guvernul de la Sofia a dat o lecție de politică externă, o lecție a demnității.

Bulgaria a avut tăria să spună Austriei și Comisiei Europene că vrea aderarea completă la Schengen fără niciun fel de condiții noi.

Nu trebuie să existe așa ceva legat de o primire treptată sau doar deschiderea spațiului aerian. Cel mai mult din chestiunea asta suferă transportatorii români, suferă economia României, iar granițele terestre trebuie deschise.

Românii noştri care se întorc în ţară cu maşinile din Diaspora vor sta la aceleaşi cozi uriaşe, iar pierderile economiei naţionale (cifrate la aproape 10 miliarde de euro anual din cauza blocajului din vămi) vor rămâne acolo”, a transmis vicepreședintele AUR Timiș, Patricia Mărcuț.


Un comentariu

  1. Corect și adevărat. Nu are nevoie România de afganistani, sirieni si alti musulmani . Fără conditi de a intra in Sengel.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*