Social

Tinere depistate solicitând bani în numele unei asociații “fantomă”, în Piața Victoriei

Tinere depistate solicitând bani în numele unei asociații “fantomă”, în Piața Victoriei

Atenție cui oferiți bani! Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Intervenție Rapidă, aflați în patrulare în cursul zilei de ieri, în jurul orei 15.45, în zona centrală a Timișoarei, au depistat, în fața unui magazin din Piața Victoriei, două persoane care colectau sume de bani pentru ”Asociația regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”, având asupra lor liste pe care notau unele date și sumele de bani strânse.

Pentru că nu există niciun fel de aviz pentru astfel de activități, polițiștii locali au trecut la legitimarea acestora, constatând că se numesc S.R, de 24 de ani, și C.M., de 15 ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, La fața locului au fost depistați și martori care au declarat că au fost abordați de reprezentanți ai asociației menționate pentru a cere bani. De altfel, nu este pentru prima dată când polițiștii locali depistează astfel de persoane fiind aplicate mai multe sancțiuni la Legea 61/1991, aceasta fiind o formă de apelare la mila publică.

Persoanele în cauză au fost predate polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

De-a lungul timpului cetățenii au reclamat că sunt agasate de astfel de persoane. Polițiștii locali atrag atenția să nu se lase păcăliți de astfel de persoane care profită de aglomerația din zona centrală, precum și de faptul că este o perioadă în care ne gândim la cei mai puțin protejați de soartă, banii din donații fiind folosiți în alte scopuri decât cele declarate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*