Social

Colectarea separată a ambalajelor din sticlă

Colectarea separată a ambalajelor din sticlă

Ambalajele de sticlă pot fi refolosite în mod repetat în gospodării, pentru conservarea fructelor și legumelor.

Borcanele de sticlă se pot refolosi pentru depozitarea murăturilor, gemurilor, compoturilor, etc, sau, cu puțină inspirație se pot realiza obiecte decorative, precum ghivece, suport pentru tacâmuri, recipiente pentru condimente, suport pentru lumânări.

Sticlele le putem refolosi pentru conservarea și păstrarea bulionului, precum și pentru crearea unor obiecte decorative unice.

În cazul în care constatați că ambalajele de sticlă nu pot fi refolosite, acestea se depun în clopotele verzi amplasate în puncte fixe în orașe/comun, astfel, contribuiți la procesul de reciclare al acestora.

Înainte de a fi depozitate în clopotele verzi, goliți, clătiți și înlăturați dopurile/capacele ambalajelor de sticlă.

Este interzis să depozitați în aceste clopote: Becuri și tuburi de neon; Sticla de geam; Nu este permis amestecul sticlei cu deșeuri din materiale de tip porțelan/ceramică.

Modul în care se realizează colectarea separată a deșeurilor: pubela neagră pentru deșeuri reziduale; pubela galbenă/sacul galben pentru deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal); clopotul verde stradal – ambalaje de sticlă.

RETIM Ecologic Service a amplasat în Timişoara recipiente verzi sub formă de clopot, special destinate colectării sticlelor şi borcanelor, albe sau colorate (NU STICLĂ SPARTĂ DE LA GEAMURI).

În aceste „clopote” verzi nu sunt colectate PET-uri, „sticle de plastic”, hârtie sau orice alte deşeuri. Cetăţenii sunt rugaţi să cureţe orice urme de resturi alimentare din sticle şi borcane înainte de a le depune în containere.

Containerele sunt monitorizate zilnic şi sunt golite la faţa locului atunci când s-au umplut, conţinutul lor urmând a fi ridicat imediat de utilajele RETIM Ecologic Service.

Informații pot fi găsite pe site-ul https://retim.ro/.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*