Eveniment

Şoferul unui autoturism, cercetat sub control judiciar pentru trafic de migranţi

Şoferul unui autoturism, cercetat sub control judiciar pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiș, au depistat în cinci cetăţeni din Nepal intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Şoferul autoturismului care a transportat persoanele în apropierea frontierei este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

 În data de 19.11.2023, în jurul orei 20.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. În urma acţiunii au fost depistaţi în apropierea localitații de frontieră Comloșu Mic, cinci cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă, după ce au coborât dintr-un autoturism înmatriculat în România.

Cetățenii străini și șoferul autoturismului, au fost conduși la sediul sectorului pentru verificări. În cadrul cercetărilor s-a constat faptul că cei cinci cetățeni străini provin din Nepal și au vârste cuprinse între 22 și 41 de ani. Aceștia au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu scopul de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cetățenii nepalezi.

În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Pe numele șoferului, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Deasemenea, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590).


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*