Eveniment

Razie în Lugoj și împrejurimi. Polițiștii au dat zeci de amenzi

Razie în Lugoj și împrejurimi. Polițiștii au dat zeci de amenzi

În zona de competență a Poliției Municipiului Lugoj, s-a desfășurat, sâmbătă, o acțiune cu efective mărite, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică precum și pentru prevenirea și combaterea acțiunilor violente și a deținerii și consumului de substanțe interzise sau alcool.

Polițiștii au constituit 9 filtre, în cadrul cărora au verificat 123 de autovehicule, au legitimat 159 de persoane, fiind testate cu aparatul etilotest 71 de persoane și cu aparatul drugtest 13 persoane.

În urma controalelor efectuate, au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de  17.990 de lei, dintre care 87 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, iar celelalte pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

Au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare, fiind constatate 3 infracțiuni.

Au fost conduse la sediul poliției 5 persoane în vederea amprentării și fotografierii.

Sâmbătă, pe străzile din municipiu Lugoj au fost depistați doi conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul din dotare, pentru un bărbat în vârstă de 46 de ani, a rezultat o valoare 0,98 mg/ l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. În cazul unui alt bărbat, în vârstă de 31 de ani, care  a fost testat cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

În localitatea Herendești, a fost depistat un alt bărbat, în vârstă de 37 de ani, care se afla la volanul unui autovehicul, sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul din dotare, a rezultat o valoare de  0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Foto: arhivă


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*