Educație

Manifestarea științifică internațională „Curs practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia”

Manifestarea științifică internațională „Curs practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia”

În perioada 17-19 noiembrie 2023 are loc la Timișoara, sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, manifestarea științifică internațională “Curs practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia”.

Cei doi coordonatori ai cursului, Prof.univ.Dr. Mihnea Munteanu, Șeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF “Victor Babeș” Timisoara și Prof.univ.Dr. Horia Stanca de la UMF “Carol Davila” București, împreună cu invitați din Germania (Prof.univ.Dr. Ramin Khoramnia și Prof.univ.Dr. Gabor Scharioth), Italia (Prof.univ.Dr. Francesco Boscia) și Elveția (Prof.univ.Dr. Franz Fankhauser) au conferențiat despre cele mai noi tendințe în tratamentul chirurgical al cataractei și despre metode moderne de sutură corneană în chirurgia oculară .

Cursanții au putut exersa toate tehnicile prezentate, pe microscoape puse la dispoziție de Centrul de Laparoscopie și Microchirurgie “Pius Branzeu” din Timișoara. Un element de noutate a constituit-o utilizarea unui simulator chirurgical de tip realitate virtuală (Eyesi Surgical simulator®), care a avut un succes deosebit.

Auditoriul a fost reprezentat îndeosebi de medici tineri (rezidenți și specialiști), care au urmărit cu interes toate secțiunile educative ale acestei manifestări.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*