Politic

Parlamentari români, în zona de conflict din Israel

Parlamentari români, în zona de conflict din Israel

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Alfred Simonis, împreună cu o delegaţie parlamentară, a efectuat o vizită în zona de conflict din kibbutz-ul Kfar Aza din Israel.

Aceștia au discutat cu familiile românilor ținuți ostatici de Hamas.

Nu există cuvinte care să poată descrie consecințele urii absurde îndreptate împotriva populatiei civile nevinovate și violența care a fost dezlanțuită. Prezența noastră aici, într-un moment atât de tensionat, este necesară pentru a ne reafirma sprijinul, pentru toți civilii care suferă consecințele unui război nedorit și pentru a transmite, încă o dată, mesajul de solidaritate cu Statul Israel.

Ne-am întâlnit cu familiile celor șase persoane, cu dublă cetățenie, română și israeliană, care sunt ținute ostatice. Acestora le-am transmis întreaga noastră empatie față de situația dramatică prin care trec cei apropiați și i-am asigurat că statul român întreprinde demersuri, pe cale diplomatică, de a soluționa această situație.

Parlamentul Romaniei a adoptat prima Declarație, la nivel mondial, privind susținerea Statului Israel și exprimarea solidarității depline în fața atacurilor teroriste. Vom continua să fim solidari cu Statul Israel și vom face tot ceea ce este posibil pentru a sprijini întoarcerea în siguranță a ostaticilor”, a afirmat utatul PSD Alfred Simonis.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*