Politic

Ovidiu Szime, coordonator AUR Timișoara: Adâncesc inechitățile crescând cu același procent și pensiile mici muncite de români, dar și pensiile speciale, cele nesimțit de mari

Ovidiu Szime, coordonator AUR Timișoara: Adâncesc inechitățile crescând cu același procent și pensiile mici muncite de români, dar și pensiile speciale, cele nesimțit de mari

Românii sunt amăgiţi cu iluzia creşterii pensiilor, susțin reprezentanții AUR Timișoara. În cadrul unei conferințe de presă, joi, legea pensiilor a fost unul dintre subiectele dezbătute azi de coordonatorul AUR Timișoara.

Ovidiu Szime, coordonator AUR Timișoara a precizat că reforma pensiilor va crește în realitate inechitățile, iar săracii vor fi mai săraci și bogații și mai bogați. Proiectul legii pensiilor la care lucrează Guvernul Ciolacu nu prevede indexarea automată a pensiilor cu inflația, lăsând această decizie la latitudinea guvernanților. „Ceea ce propun PSD și PNL prin acest proiect de lege nu rezolvă problemele din sistemul de pensii, ci doar le accentuează. Aceștia își bat joc de români și adâncesc inechitățile crescând cu același procent și pensiile mici muncite de români, dar și pensiile speciale, cele nesimțit de mari. Totodată, nu se face automat indexarea pensiilor cu inflația, se lasă la alegerea guvernanților când doresc să facă acest lucru și cu cât. Prin acest proiect se crește vârsta de pensionare pentru femei.

În cazul Guvernului Ciolacu asistăm la un amatorism politic, deoarece nu am văzut sursa de finanțare pentru acest proiect. Ne dorim să vedem tăieri în zona politică, de la subvențiile partidelor, reducerea pensiilor speciale nesimțite, dar și reducerea pragurilor de cheltuieli ale statului. De asemenea, avem nevoie de o reformă administrativă cu reducerea aparatului de stat pentru a da sustenabilitate creșterilor de venituri pentru pensionari.

Pentru a corecta o parte dintre aberațiile din acest proiect de lege, AUR a depus mai multe amendamente la proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Ne propunem să corectăm o serie de nereguli și discriminări prevăzute în proiectul de lege al PSD și PNL privind sistemul public de pensii. Însă, cu toate aceste modificări, acest proiect este unul profund greșit, prin care PSD și PNL își bat joc de români. Este obligatoriu ca pensiile părinților și bunicilor noștri să crească, iar asta imediat! Urgența nu dă, însă, dreptul majorității PSD-PNL să ceară Parlamentului să voteze orbește, peste noapte, o lege a pensiilor care nu rezolvă nedreptățile din trecut și nici nu dă garanții că poate fi cu adevărat aplicată în viitor.

O problemă locală urgentă este cea legată de aparatura spitalelor din Timișoara care nu funcționează! Ne adresăm de urgență conducerii orașului nostru, să ia măsuri și să nu își mai bată joc de timișoreni! Toate proiectele din orașul nostru ne duc urbea în derizoriu, așadar anul viitor trebuie să reușim să schimbăm acest lucru și cu adevărat să facem Timișoara să strălucească!

Salariile cadrelor medicale au fost virate doar 50%! Ciolacu, Simonis, Iohannis, ce faceți cu banii? Cum credeți că medicii noștri vor reuși să supraviețuiască? Rușine conducerii de 34 de ani din această țară! Controalele medicale sunt făcute chiar și la 3-4 luni de la momentul diagnosticării! În 2024 trebuie să alegem corect!”, a declarat Ovidiu Szime, coordonator AUR Timișoara.

La rândul său, Mihai Nastasiu spune că avem cele mai scumpe Sărbători de iarnă din ultimii 33 de ani. „În vreme ce PSD și PNL se laudă cu legea pensiilor care nu rezolvă problemele din acest sistem, în vreme ce guvernul Ciolacu caută tot felul de modalități prin care să mărească taxele și impozitele, implicit povara asupra românilor, ne apropiem cu pași repezi de o lună cumplită pentru români.

Decembrie ar trebui să fie o lună a bucuriei, a sărbătorilor, doar că pentru români anul acesta luna decembrie va însemna griji suplimentare și un impact economic major asupra veniturilor familiale. Ne îndreptăm cu pași repeze spre cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani. Ce înseamnă asta? Că românii vor trebui să cântărească bine toate cumpărăturile pe care le vor face.

Ca să înțelegeți mai bine: pentru un purcel de 6 săptămâni românii ar trebui să plătească între 450 și 600 de lei, iar porcii de 70-80 kg variază între 1.400 lei și 1.600. Pentru porcii de peste 150 kg, prețul se situează între 14 și 16 lei pe kilogram.

Cum ar putea o familie cu venitul minim să își poată asigura cele necesare pentru masa de sărbători sau pensionarii cu venituri de-a dreptul mizere?

Însă, nu doar carnea de porc s-a scumpit. Românii care vor să țină postul Crăciunului le e tot mai dificil pentru că legumele s-au scumpit cu peste 10%.

Față de septembrie 2022, prețurile alimentelor de pe rafturile magazinelor din România au crescut la fel de mult ca și media europeană, adică cu 9,2%”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*