Social

Acțiuni ale polițiștilor locali pe linie de mediu

Acțiuni ale polițiștilor locali pe linie de mediu

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în săptămâna 03.11.2023 – 09.11.2023, verificări și reverificări în cazul a 44 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare. Au fost aplicate, în total, un număr de 36 de sancțiuni în valoare de 71.200 lei.

A fost verificat, în această perioadă, modul în care se respectă colectarea selectivă a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor. Astfel, 49 de asociații de proprietari și locatari, din toate zonele orașului, au fost controlate, fiind aplicate 2 sancțiuni în valoare de 3500 de lei, iar 13 rampe de deșeuri identificate au fost transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare. Totodată, au fost împărțite 73 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

În ultima săptămână, au fost verificate 35 de locații cu șantiere, fiind aplicate în total 19 sancțiuni în valoare de 45.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, neamenajarea de rampe de spălare a roților la ieșirea din șantiere. Printre locațiile în care au fost constatate nereguli se află Piața Sfântul Petru, Cloșca, Circumvalațiunii, L. Rebreanu.

În ceea ce privește terenurile neîntreținute, au fost verificate 8 locații, fiind aplicată o sancțiune în valoare de 2500 lei, conform HCL 371/2007 pentru necosirea ierbii.

Polițiștii locali au acționat și pentru depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, fiind sancționate 4 persoane, cu amenzi în valoare de 3.500 lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, în locații precum Narciselor, Mărgăritarilor, Dorobanților, Petuniei, alte 5 persoane au fost sancționate pentru lipsă contract de salubrizare cu amenzi de 4.000 de lei, fiind verificate 113  contracte de salubrizare. Au fost aplicate două sancțiuni în valoare de 10.000 de lei, conform OUG 195/2005 pentru colectarea deșeurilor fără a deține autorizație de mediu, mai exact preluarea de deșeuri precum resturi de la materiale de construcții și electrocasnice în zona Calea Șagului, o sancțiune de 200 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, o sancțiune de 1500 de lei pentru rezervarea locului de parcare cu paleti pe strada Fructelor, pe domeniul public fără autorizatie conform HCL 371/2007, o sancțiune de 1000 lei pentru neprezentarea la sediul instituției care urmare a unei invitații pentru clarificarea unei situații legată de abandonul de deșeuri în Calea Torontalului, conform HCL 371/2007.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*