Politic

Grindeanu: Am discutat cu ministrul maghiar de Externe despre evoluția proiectelor transfrontaliere româno-ungare

Grindeanu: Am discutat cu ministrul maghiar de Externe despre evoluția proiectelor transfrontaliere româno-ungare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a avut astazi o întrevedere cu ministrul de Externe ungar, Péter Szijjártó.
Discuțiile purtate au vizat deschiderea a două noi puncte de trecere a frontierei, proiecte importante pentru dezvoltarea economică a României şi Ungariei.

“Am discutat cu ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, despre evoluția proiectelor transfrontaliere româno-ungare. Mai exact, subiecte precum deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Beba Veche- Kübekháza, Triplex Confinium și refacerea podului peste Mureș, dintre Cenad și Magyar Csanad.

Partea maghiară a finalizat planurile și solicitat fonduri europene pentru refacerea podului de la Cenad, iar pentru PTF de la Beba Veche au început pregătirile”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Cele două noi puncte de trecere pot fi realizate în baza celor două memorandumuri care au fost semnate la Timișoara, în luna septembrie. După finalizarea aceste două noi obiective, vor exista 14 Puncte de trecere a frontierei între România și Ungaria.

Proiectele sunt importante atât pentru dezvoltarea economică a României și Ungariei, cât și pentru regiunile de la frontiera celor două state.

PTF de la Beba Veche va fi realizat prin intermediul CNAIR și va putea deveni operațional în maximum doi ani (2025).

“Cu ocazia discuțiilor, ministrul maghiar de Externe mi-a transmis, din nou, că Ungaria sprijină aderarea României la spațiul Schengen, aderare care ar aduce beneficii economice și sociale inclusiv Ungariei”, a mai precizat Grindeanu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*