Administrație

ATOP spune STOP. Măsuri mai ferme și mai aplicate pentru siguranța cetățeanului.

ATOP spune STOP. Măsuri mai ferme și mai aplicate pentru siguranța cetățeanului.

Activitatea instituțiilor de ordine publică a fost analizată în plenul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Timiș, în conformitate cu prioritățile de acțiune stabilite la nivel național.

În urma analizei, ATOP Timiș a formulat o serie de propuneri de îmbunătățire a activității instituțiilor în domeniile lor prioritare.

S-a transmis să se pună accentul pe oferirea de informații prin intermediul noilor mijloace de comunicare, mult mai eficiente decât cele de pe suporturile clasice. De asemenea, a fost formulată o propunere legislativă care să permită Poliției Locale să intervină asupra siguranței circulației în proximitatea unităților de învățământ. S-a insistat, totodată, pe luarea de măsuri mai eficiente de prevenire și combatere a fumatului în perimetrele și apropierea unităților de învățământ.

Violența fizică și psihologică (bullying) în școli, situația refugiaților care solicită azil sau tranzitează țara noastră, analiza activității Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) au fost alte teme importante aflate pe ordinea de zi a ședințelor ATOP Timiș din ultima perioadă.

„Stabilirea unor măsuri care să contribuie la reducerea stării infracționale, la siguranța circulației și a elevilor sau la stoparea migrației ilegale trebuie să constituie priorități zero ale ATOP. Consiliul Județean Timiș a semnat un acord de colaborare cu  Agenția Națională Antidrog prin care sprijinim promovarea activităților derulate de Centrul Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Tot pentru creșterea gradului de siguranță, ATOP Timiș a finanțat în anul 2023 mai multe proiecte derulate de instituțiile de ordine publică din județul Timiș, prin achiziționarea de materiale informativ-preventive, precum:

– „Școala ta în siguranță – pentru reducerea stării infracționale și contravenționale”, „Școala ta în siguranță – pentru informarea elevilor cu privire la problematica delincvenței juvenile”, derulate de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Moise Groza” Timiș (I.J.J. Timiș);

– „Polițistul local, prieten al elevilor – Împreună, în siguranță la școală”, „Siguranța circulației pentru elevi”, „Stop violenței în rândul elevilor” derulate de Direcția Poliției Locale Timișoara (D.P.L. Timișoara);

– „Prin artă luptăm împotriva drogurilor”, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Timiș (I.P.J. Timiș);

– „Stop migrației ilegale! Nu adăpostiți persoane intrate ilegal în țară”, „Stop migrației ilegale! Știi pe cine transporți în autoturism?”, derulate de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș (S.T.P.F. Timiș).

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Timiș este un organism cu rol consultativ, care se constituie și funcționează pe lângă Consiliul Județean Timiș.

ATOP Timiș are în componență conducători ai instituțiilor de ordine publică din județ (Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Moise Groza” Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat”, Direcția Poliției Locale Timișoara, Corpul Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Timiș), consilieri județeni, un reprezentant al Instituției Prefectului – Județul Timiș, reprezentanți ai societății civile. Activitatea este coordonată de președintele Consiliului Județean Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*