Eveniment

Începe Roadpol Safety Days. Vor avea loc acțiuni pentru reducerea riscului rutier

Începe Roadpol Safety Days. Vor avea loc acțiuni pentru reducerea riscului rutier

Polițiștii timișeni continuă acțiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

 

În perioada 16 – 22 septembrie, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere – ROADPOL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, astfel ca ziua de 20 septembrie 2023 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În acest context,în perioada de referință, polițiștii timișeni vor intensifica atât acțiunile preventiv-educative cât și pe cele de impunere a legii, care vor viza aspecte precum combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil, neportul centurii de siguranță sau traversarea neregulamentară a drumului public, intrucât comporamentul participanților la traficul rutier rămane cea mai importantă componentă în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere.

Un comentariu

  1. Multumesc politistilor timiseni pentru eforturile depuse pentru combaterea excesului de viteza, precum si pentru imbunatatirea sigurantei rutiere in comunitate! Imi doresc ca oamenii sa fie informati de noii standarde, astfel incat sa respecte mai bine legea si constiintele lor atunci cand se afla la volan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*