Social

Educație rutieră pentru elevii din Dumbrăvița

Educație rutieră pentru elevii din Dumbrăvița

Joi, în intervalul orar 09.00 – 10.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș, au desfășurat activități preventiv-educative la Școala Gimnazială Dumbrăvița.

În cadrul acestei activități, copiilor le-au fost prezentate aspecte privind circulația pe drumurile publice, regulile de circulație ce trebuie respectate de către pietoni, bicicliști și alți participanți la trafic, precum și semnificația indicatoarelor rutiere.

De asemenea, copilașilor le-au fost prezentate regulile de conduită care trebuie respectate în cadrul unităților de învățământ și în mediul familial.

Elevii au învățat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar sau pe acostament și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga și după ce s-au asigurat corespunzător.

De asemenea, le-au fost prezentate regulile de circulație ce trebuie respectate atunci când se deplasează cu bicicleta sau cu trotineta.

Totodată, polițiștii le-au transmis elevilor că este necesar să poarte centura de siguranță atunci când se deplasează cu microbuzul școlar ori în mașină cu părinții, punându-se accent pe siguranța micuților în interiorul mijlocului de transport pentru persoane.

Aceste activități continuă pe parcursul întregului an școlar.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*