Eveniment

Migranți din Nepal și Pakistan, prinși când încercau să treacă ilegal în Serbia

Migranți din Nepal și Pakistan, prinși când încercau să treacă ilegal în Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Jimbolia și Lunga au depistat nouă cetăţeni din Nepal și unul din Pakistan toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 14 septemrbie, în jurul orei 01.20, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat în localitatea Jimbolia, cinci cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Câteva ore mai târziu, agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au depistat pe direcția localității de frontieră Comloșu Mic, la aproximativ 50 m de frontiera cu Serbia, alţi cinci cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe frontiera verde. Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini din ambele cazuri sunt nouă din Nepal și unul din Pakistan şi au vârste cuprinse între 21 și 39 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

În ambele cazuri, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*