Administrație

Consilierul local Daniela Mariș: Timișoara a devenit câmp de crescut ambrozie

Consilierul local Daniela Mariș: Timișoara a devenit câmp de crescut ambrozie

Consilierul PNL Daniela Mariș solicită Primariei Timișoara să facă eforturi mai mari pentru combaterea ambroziei. Mai exact, aceasta susține că inclusiv pe un teren de patru hectare al primăriei se găsește buruiana care provoacă alergii și afectează foarte multe persoane.

“În calitate de consilier local am sesizat executivul Primăriei Timișoara în legătură cu ambrozia, o buruiană care provoacă alergii puternice, afectând sănătatea locuitorilor orașului. Avem o problemă gravă, ce nu poate fi amânată, este o urgență, în luna septembrie această buruiană este cea mai agresivă. Este târziu pentru acest an, dar se poate și acum în al 12-lea ceas să se acționeze pentru combaterea ambroziei!
Există Legea 62/2018 privind Combaterea buruienii ambrozia, există Hotărârea de Guvern nr 17/ 2021privind normele metodologice de aplicare a legii. La noi în Timișoara, ce se întâmplă? Se cultivă ambrozie?

Peste tot în oraș, în parcuri, exemplu în parcul copiilor, în parcul din centrul orașului, pe marginea liniei de cale ferată ce străbate Timișoara, pe malurile canalului Bega și în multe alte locuri din oraș este prezentă ambrozia. De asemenea, sesizez faptul că, terenul de lângă STPT, în proprietatea Primăriei, în suprafață de 42.000 mp, a devenit câmp de crescut ambrozie.

Avem în bugetul local bani prevăzuți pentru curățarea acelui teren, eu am făcut amendamentul la bugetul local din acest an…. și ce s-a făcut?… Nimic ! Se pare că degeaba trecem în bugetul local sume de bani, ele nu sunt folosite, sunt iluzii , sau sunt trecute doar așa să se spună că se vor face lucruri sau lucrări .., dar rămân doar vorbe în vânt.
Poliția locală are obligația să identifice și să amendeze proprietarii de terenuri unde crește buruiana ambrozie, fie că sunt persoane fizice, persoane juridice chiar și Primăria Timișoara ar trebuie amendată dacă nu curăță terenurile care îi aparțin. Ar fi o autoamendă! S-ar aplica legea, dar mai vedem.. Aștept ca începând de mâine să se intensifice acțiunile de curățare a terenurilor ce aparțin Primăriei Timișoara, terenuri pline de buruieni. Sunt optimistă!”, a explicat Daniela Mariș, consilier local PNL.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*