Eveniment

Alți migranți prinși în Timiș

Alți migranți prinși în Timiș
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga și Jimbolia au depistat șapte cetăţeni din Nepal, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.
În data de 9 septembrie, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat pe direcția localității de frontieră Comloșu Mic, la aproximativ 50 de metri în interior, patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.
Câteva ore mai târziu, agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia au depistat la aproximativ 400 m de frontiera cu Serbia, alţi trei cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe frontiera verde. Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini din ambele cazuri sunt din Nepal şi au vârste cuprinse între 26 și 40 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.
În ambele cazuri, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*